De O Wee! zwangerschapscursus

Samen voorbereiden op de bevalling is belangrijk. Daarbij kan een bevalcursus helpen. De O Wee! zwangerschapscursus is er voor jou en je partner om je optimaal voor te bereiden op de bevalling en de tijd daarna.

De O Wee! zwangerschapscursus is een zeer complete cursus waarin van alles aan bod komt over de bevalling en je zwangerschap. Maar ook de rol van hormonen, bekken & houdingen en het belang van ademhaling & ontspanning krijgen een rol in de cursus. En wat dacht je van onderwerpen als het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap? En wat ook heel prettig is, vanaf de derde les is jouw eventuele partner, een familielid of vriend/vriendin van harte welkom om ook deel te nemen aan de bevalcursus.

Kan ik samen met mijn partner de bevalcursus volgen?

Een goede voorbereiding op je bevalling is belangrijk. Helemaal om dat met je eventuele partner samen te doen. Bijvoorbeeld om te bespreken hoe jullie de bevalling voor je zien, welke keuzes zijn er wat betreft de plek waar je wilt bevallen bijvoorbeeld of eventuele pijnbestrijding. Jouw partner kan je ondersteunen bij deze beslissingen. Naast dat je al je vragen hierover kunt stellen aan je zorgverlener, bijvoorbeeld de verloskundige, is het daarnaast ook een goed idee om samen met je partner een bevalcursus te volgen. Bij de O Wee! zwangerschapscursus is dat mogelijk!

Hoe ziet de O Wee! bevalcursus eruit?

De Owee! cursus behandelt, zoals je hierboven al kon lezen, allerlei onderwerpen rondom de zwangerschap en het ouderschap. Dit gebeurt in vijf lessen waarin je interactief aan de slag gaat met een groep andere zwangeren. De groep bestaat uit acht tot maximaal tien zwangeren en hun eventuele partners.

Het doel van de cursus is dat jullie een beeld krijgen van  hoe het normale verloop van een bevalling is en hoe je je hiervoor optimaal kunt voorbereiden.  Het gaat daarnaast ook over onderwerpen als een geboorteplan, pijnbestrijding en ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met de kennis en kunde van onder andere verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden

De O Wee! cursus kun je volgen op verschillende data en locaties in Groningen en Friesland. Check hiervoor de agenda.

 

 

Wat kost de beval cursus en waar kan ik me opgeven?

Je kunt de complete O Wee! zwangerschapscursus volgen voor € 150,-. Meer weten over de kosten en vergoedingen van de bevalcursus? Check daarvoor de pagina kosten zwangerschapscursus.

Nieuwsgierig geworden maar heb je nog vragen? Je kunt altijd contact met onze klantenservice opnemen. Wil je je direct inschrijven? Dat kan via de agenda.