Ouderschapscursus

Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg hebben een ouderschapscursus samengesteld: de Owee! zwangerschapscursus. Een complete en uitgebreide cursus die je/jullie helpt bij de voorbereiding op je bevalling en de tijd daarna, de kraamtijd en het prille ouderschap. Op zoek naar een ouderschapscursus die heel veel nuttige aspecten van de bevalling en zwangerschap belicht,  dan is de O Wee! zwangerschapscursus zeker een goed idee!

In zes lessen leer je van alles over over de zwangerschap en bevalling, de rol van hormonen, oefen je houdingen en doe je bekkenoefeningen. Maar ook ademhaling & ontspanning spelen een belangrijke rol tijdens de cursus. En niet te vergeten onderwerpen als het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap. De eerste vijf lessen heb je tijdens je zwangerschap. De laatste les volg je een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les kan je eventuele  partner, een familielid of vriend(in) aansluiten. Het doel van de cursus? Dat je als aanstaande ouder(s) goed voorbereid je bevalling ingaat en met vertrouwen uitkijkt naar de komst van het kleine wonder.

Hoe is de ouderschapscursus O Wee! ontwikkeld?

Al meer dan 10 jaar geven geschoolde zwangerschapscursus de O Wee! zwangerschapscursus. Het team van docenten houdt de ontwikkelingen als het gaat om ouderschaps- en zwangerschapscursussen, goed in de gaten. Op die manier gaat de inhoud steeds met de tijd en de wensen van de zwangere/zwangere stellen. Het volgen van een zwangerschapscursus is altijd een goed idee want: een goede voorbereiding is het halve werk! De cursus is ontwikkeld door verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de cursus?

Meld je aan

Contact

Wil je meer weten over de ouderschapscursus?

Met hoeveel andere zwangeren volg ik de ouderschapscursus?

De cursus is interactief. Samen met acht tot maximaal tien  andere zwangere vrouwen (en hun eventuele partner, familielid of vriend(in), volg je de cursus. Elke les is met dezelfde groep en dezelfde zwangerschapsdocent bent, wel zo fijn! Op die manier leer je elkaar beter kennen en kun je ook ervaringen met elkaar uitwisselen.

De O Wee! zwangerschapscursus kun je volgen op diverse locaties in Groningen en Friesland. In onze agenda zie je waar en wanneer er cursussen zijn. Meer weten over de kosten van de Owee! zwangerschapscursus? Lees hier alles over op de pagina kosten zwangerschapscursus.