Zwangerschapscursus Groningen

Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg hebben de O Wee! zwangerschapscursus ontwikkeld. De cursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de tijd daarna, als je kindje er eenmaal is. Ben je op zoek naar een complete zwangerschapscursus in Groningen voor jou en je eventuele partner? Dan is de O Wee! zwangerschapscursus een goede optie.

In zes lessen leer je van alles over onder andere je zwangerschap en bevalling, hormonen, bekken & houdingen, maar ook ademhaling & ontspanning. En wat dacht je van onderwerpen als het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap? De eerste vijf lessen volg je tijdens je zwangerschap. De laatste les is een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les is ook je eventuele partner, een familielid of vriend(in), van harte welkom om aan te sluiten bij de cursus. Het doel van de cursus is dat je als aanstaande ouder(s) inzicht krijgt in verschillende onderwerpen rondom de komst van jullie kindje. Daarmee is het een mooie aanvulling op de kraamzorg.

 

Wie heeft de O Wee! zwangerschapscursus Groningen ontwikkeld?

De O Wee! zwangerschapscursus bestaat al meer dan 10 jaar. Geschoolde zwangerschapsdocenten begeleiden de cursus. Het team van docenten is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen als het gaat om zwangerschapscursussen. Vandaar dat de inhoud zwangerschapscursus Groningen continu meegaat met de tijd en wensen van de zwangere en haar eventuele partner. Zo zorgen wij ervoor dat jij als deelnemer van de O Wee! goed voorbereid bent op de bevalling en de tijd daarna met je kindje. Een goede voorbereiding is het halve werk: het volgen van een zwangerschapscursus is dus altijd een goed idee. De cursus is samengesteld door verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

Hoe ziet de zwangerschapscursus Groningen eruit?

De O Wee! zwangerschapscursus is een zeer complete cursus waarin je niet alleen info over de bevalling krijgt  maar ook tips voor de laatste periode van je zwangerschap en de periode nadat je kindje net is geboren. De O Wee! cursus Groningen is een interactieve cursus waarin je samen met acht tot maximaal tien zwangere vrouwen (en hun eventuele partner, familielid of vriend(in)) de cursus volgt. Wel fijn is dat je elke les met dezelfde groep en dezelfde zwangerschapsdocent bent. Op die manier kun je elkaar beter leren kennen en ervaringen uitwisselen. In de eerste les is ruimte om kennis met elkaar te maken.

De O Wee! zwangerschapscursus is op meerdere locaties in Groningen. In onze agenda zie je waar en wanneer je een cursus kunt volgen. Meer weten over de kosten en vergoeding van de zwangerschapscursus Groningen? Lees hier meer over op de pagina kosten zwangerschapscursus.