Cursus ouderschap

Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg bieden samen een cursus ouderschap aan: de Owee! zwangerschapscursus. Een complete cursus die heel goed kan helpen bij de voorbereiding op de bevalling, de kraamtijd en de tijd daarna: het prille ouderschap. Ben je op zoek naar een cursus ouderschap die allerlei aspecten van de bevalling en zwangerschap behandeld?  dan is de O Wee! zwangerschapscursus een goede optie!

In zes lessen komen allerlei aspecten over de zwangerschap, de bevalling, de rol van hormonen, bevallingshoudingen en oefeningen voor de bekken voorbij. Maar ook onderwerpen als ademhaling en ontspanning komen aan bod tijdens de cursus. En wat dacht je van onderwerpen als het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap? De eerste vijf lessen volg je tijdens je zwangerschap. De laatste les is een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les is je eventuele  partner welkom. Heb je die niet maar wil je toch graag iemand meenemen? Een familielid of vriend(in) is ook van harte welkom om aan te sluiten. Doel van de cursus ouderschap is dat je als aanstaande ouder(s) met vol vertrouwen de bevalling ingaat en uitkijkt naar de komst van de kleine.

Wie geeft de cursus ouderschap O Wee??

Geschoolde docenten begeleiden jou tijdens de zwangerschapscursus. Het team docenten is op de hoogte van de ontwikkelingen rond ouderschaps- en zwangerschapscursussen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de cursus steeds meegaat met de tijd en afgestemd is op de wensen van de zwangere/zwangere stellen. Kennis en kunde van verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg, komen samen in de ouderschapscursus.

Contact

Wil je meer weten over de cursus ouderschap?

Met hoeveel andere zwangeren volg ik de cursus ouderschap?

De Owee! zwangerschapscursus is een interactieve cursus die je volgt met acht tot maximaal tien  andere zwangere vrouwen (en eventuele partners, familieleden, vrienden/vriendinnen). Elke les zie je weer dezelfde groep en dezelfde zwangerschapsdocent. Op die manier raak je vertrouwd met de groep, leer je elkaar beter kennen en kun je desgewenst ervaringen met elkaar uitwisselen.

De O Wee! zwangerschapscursus is op diverse locaties in Groningen en Friesland. In onze agenda zie je waar en wanneer je de cursus kunt volgen en kun je je direct aanmelden. Meer weten over de kosten van de Owee! zwangerschapscursus en eventuele vergoedingen? De pagina kosten zwangerschapscursus. informeert je hierover.