Zwangerschapscursus Friesland

De O Wee! zwangerschapscursus bereidt je optimaal voor op de bevalling en de tijd daarna, als je kindje eenmaal is geboren. Ben je op zoek naar de meest complete zwangerschapscursus in Friesland waar ook je eventuele partner aan deel kan nemen? Kies dan voor de e O Wee! zwangerschapscursus!

De cursus bestaat uit zes lessen waarin je van alles te weten komt over je zwangerschap en de bevalling, de rol van hormonen en bekken & houdingen. Ook onderwerpen als ademhaling & ontspanning, geboorteplan, kraamtijd en aspecten van het ouderschap komen aan bod. De eerste vijf lessen van de zwangerschapscursus zijn tijdens je zwangerschap. De laatste les volgt een aantal weken na je bevalling. Vanaf de derde les kan ook je eventuele  partner of een familielid/vriend(in) aansluiten. De O Wee! zwangerschapscursus Friesland heeft als doel, dat je als aanstaande ouder(s) inzicht krijgt in verschillende onderwerpen rondom de komst van jullie kindje. Maar ook, dat je met vertrouwen de bevalling en het aanstaande ouderschap tegemoet gaat. Daarmee is de cursus een goede aanvulling op de kraamzorg.

 

Hoe is de O Wee! zwangerschapscursus Friesland ontwikkeld?

De O Wee! zwangerschapscursus wordt al meer dan 10 jaar gegeven door geschoolde zwangerschapsdocenten. De inhoud van de zwangerschapscursus Friesland gaat continu mee met de tijd en wensen van jou als zwangere en eventuele partner. Zo wordt de cursus continu aangepast en up to date gehouden. Op die manier ben jij als deelnemer van de O Wee! goed voorbereid op de bevalling en het ouderschap. De kennis en kunde van verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg komen samen in deze cursus.

Wat is de inhoud van de zwangerschapscursus Friesland?

Tijdens de O Wee! zwangerschapscursus krijg je niet alleen info over de bevalling,  maar ook tips voor de laatste loodjes van je zwangerschap en de periode nadat je kindje net is geboren waaronder de kraamtijd. De O Wee! cursus Groningen volg je samen met acht tot maximaal tien zwangere vrouwen (en hun eventuele partner, familielid of vriend(in). De  cursus is interactief en elke les volg je weer met dezelfde groep en docent. Wel zo fijn, omdat je op die manier elkaar beter kunt leren kennen en ervaringen kan uitwisselen.

De O Wee! zwangerschapscursus kun je volgen op meerdere locaties, in Friesland en in Groningen. In onze agenda zie je alle data en locaties.  Meer weten over aanmelden, kosten en vergoeding van de zwangerschapscursus Friesland? Lees dan verder op de pagina kosten zwangerschapscursus.