Alles wat je moet weten over de O Wee! zwangerschapscursus

Voorbereiden op je bevalling draagt bij aan een betere ervaring. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de bevalling zelf, maar ook voor de tijd daarna. Om die reden hebben Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg de O Wee! zwangerschapscursus ontwikkeld. De zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van je kindje. Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus voor jou en je eventuele partner? Dan is de Owee zwangerschapscursus wellicht iets voor jou .

De O Wee! cursus is een complete cursus waarin je van alles leert over je zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning. Maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap komen aan bod. De O Wee! cursus bestaat uit zes lessen waarvan vijf tijdens de zwangerschap. De laatste les heb je een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les kan ook je eventuele  partner, een familielid of vriend(in) aansluiten.

Hoe ziet De O Wee! zwangerschapscursus eruit?

De O Wee! zwangerschapscursus wordt al meer dan 10 jaar gegeven door geschoolde zwangerschapsdocenten. In 2023 is de O Wee! zwangerschapscursus in een nieuw en fris jasje gestoken, want we willen voor onze deelnemers de allerleukste zwangerschapscursus aanbieden. De O Wee! gaat mee met de tijd en de wensen van de zwangere vrouw en haar partner. Doordat het team van docenten zich bezighoudt met de inhoud van de cursus en het doorlopend ontwikkelen hiervan, blijft deze up to date. Zo zorgen wij ervoor dat alle deelnemers van de O Wee! goed voorbereid zijn op de bevalling en de tijd daarna.

Een complete zwangerschapscursus

Een complete zwangerschapscursus als voorbereiding op wat komen gaat. Een zwangerschapscursus waardoor je meer te weten komt over de bevalling, de kraamtijd en het prille ouderschap. Het zorgt ervoor dat je als aanstaande ouder(s) inzicht krijgt in verschillende onderwerpen rondom de komst van een kindje en het is daarmee een aanvulling op de kraamzorg.

De zwangerschapscursus kan gevolgd worden door klanten van beide kraamzorgorganisaties en ook als je geen klant bent.

Wil jij invloed hebben op je eigen bevalervaring?

Ja dit kan echt! Je hebt zelf invloed op hoe je je bevalling ervaart. Wat zich aandient kun je niet voorspellen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je weet welke opties je hebt zodat jij de regie behoudt. Ook kun je de juiste mensen om je heen verzamelen waar jij je veilig bij voelt, de plek kiezen waar jij je veilig voelt, werken aan je mindset over bevallen en nog meer. Een goede voorbereiding speelt dus een grote rol en hier vertellen we je graag meer over in de O Wee! zwangerschapscursus. Het volgen van een zwangerschapscursus is dus altijd een goed idee.

Wat houdt de O Wee! zwangerschapscursus in?

Is de O Wee! zwangerschapscursus een goede voorbereiding op mijn bevalling?

Onze O Wee! zwangerschapscursus is een uitstekende voorbereiding op wat komen gaat. Het is een zeer complete cursus waarin we het natuurlijk uitgebreid over de bevalling gaan hebben, maar ook info en tips voor de laatste periode van je zwangerschap en de weken daarna komen aan bod. Verdeeld over zes lessen leer je meer over actuele onderwerpen zoals: de zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning, maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap.

Kan ik de zwangerschapscursus samen met mijn partner, familielid of vriend(in) volgen?

De O Wee! zwangerschapscursus bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les sluiten ook de partners aan. Natuurlijk ben je ook zonder partner van harte welkom, of kun je als je wilt bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) meenemen.

Met andere zwangere vrouwen het proces delen

De O Wee! cursus is een interactieve cursus waarin je samen met 8 tot 10 zwangere vrouwen (en partners) meegenomen wordt door vele onderwerpen. Elke les ben je met dezelfde groep, zodat je met elkaar kunt delen en uitwisselen. In de eerste les maken jullie uitgebreid kennis met elkaar.

Hoe is de zwangerschapscursus ontwikkeld?

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met onder andere verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

Waar kan ik de zwangerschapscursus volgen?

De O Wee! zwangerschapscursus wordt op meerdere locaties in Groningen en Friesland aangeboden. Een cursus bestaat uit totaal zes lessen, die allemaal op dezelfde locatie zijn. Je wordt de gehele cursus begeleidt door dezelfde zwangerschapsdocent.

Bekijk alle locaties, datums en tijdstippen in de agenda.

Wat zijn de kosten van de zwangerschapscursus?

De O Wee! zwangerschapscursus wordt aangeboden voor € 160,-. Meer weten over de kosten en vergoeding van de zwangerschapscursus, lees dan verder op de pagina kosten zwangerschapscursus.

 

Kosten zwangerschapscursus