De O Wee! zwangerschapscursus

Bevallen, hoe doe je dat samen? Samen voorbereiden op de bevalling is in ieder geval erg belangrijk. De O Wee! zwangerschapscursus is er voor jou en je partner om hierbij te helpen.

De O Wee! zwangerschapscursus is een complete cursus waarin je van alles leert over je zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning. Maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap komen aan bod. Vanaf de derde les is jouw partner van harte welkom om deel te nemen.

Hoe kan ik samen met mijn partner voorbereiden op de bevalling?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dan ook erg belangrijk om samen met je partner te bespreken hoe jij de bevalling voor je ziet, maar ook hoe hij of zij er tegenaan kijkt. Samen bevallen houdt ook wel in, dat je weet welke keuzes er zijn. Jij als moeder hebt altijd keuzevrijheid als het gaat over je lichaam, baby en geboorte ervaring. Jouw partner kan je ondersteunen met beslissingen nemen waar nodig. Om de juiste keuzes te kunnen maken, is het goed dat je van te voren veel informatie verzamelt over bevallen en hoe je dit samen kunt doen. Stel bijvoorbeeld al jullie vragen aan zorgverleners, zij denken met je mee en geven hier graag antwoord op. Daarnaast is het natuurlijk goed om samen met je partner een zwangerschapscursus te volgen.

Wat kan mijn partner doen tijdens de bevalling?

Samen bevallen, hoe doe je dat? Wat kan mijn partner voor mij doen en wat kan ik voor mijn partner doen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de O Wee! zwangerschapscursus. Samen met andere aanstaande ouders ga je brainstormen over wat er allemaal mogelijk is en waar je rekening mee kan houden.

Tijdens de bevalling kan een partner altijd ondersteunen door een massage te geven voor de rug weeën of helpen met een juiste ademhaling. Ook kan een partner het beste kalm blijven, overzicht bewaren en proberen aan te voelen wat jij nodig bent. Zeker wanneer het een eerste bevalling is die je samen meemaakt weet je, ondanks de goede voorbereiding, nooit helemaal wat je kunt verwachten en wat er gaat gebeuren.

Wat brengt de O Wee! zwangerschapscursus mij en mijn partner?

Zoals eerder genoemd, behandelt de cursus allerlei onderwerpen rondom de zwangerschap en het ouderschap. Dit gebeurt in vijf interactieve lessen. De O Wee! cursus is op verschillende data en locaties. Kijk hiervoor in de agenda.

Het doel is dat jullie gaan begrijpen hoe het normale verloop van een bevalling is.  Het gaat daarnaast ook over onderwerpen als het opstellen van een geboorteplan, pijnbestrijding, ademhaling en ontspanning. De cursus draagt bij aan een goede voorbereiding, zodat je samen klaar bent voor de bevalling.