Ademhaling bevalling

Tijdens de bevalling kan je ademhaling  helpen om je lichaam te ondersteunen en om ontspannen en rustig te blijven. Een zwangerschapscursus volgen kan een goed idee zijn om de ademhalingstechnieken tijdens de bevalling beter onder de knie te krijgen. Ook in onze O Wee! zwangerschapscursus besteden we aandacht aan de ademhaling tijdens de bevalling.

 

Hoe kun je het beste ademhalen tijdens je bevalling?

Je kunt het beste ontspannen, als je rustig naar je buik ademt. Je krijgt dan meer mentale rust, het kan afleiden van de pijn en jij en je kindje krijgen dan voldoende zuurstof binnen. Dat is bevorderlijk voor een soepele bevalling.

Leer ik tijdens de Owee! cursus meer over de ademhaling?

Tijdens de O Wee! zwangerschapscursus leer je meer over de ademhaling bij de bevalling: onder andere hoe je het beste kunt ademhalen. ademhalingstechnieken. Een rustige buikademhaling kalmeert en ontspant en kan voorkomen dat je gaat hyperventileren. Doordat je door je buik ademt, krijgt je meer zuurstof binnen waardoor je beter de weeën op kan vangen.

 

Meer weten over de ademhaling bevalling?

Meer weten over de ademhaling bevalling? Dan kun je overwegen je op te geven voor de O wee! cursus:  een complete cursus waarin je naast de ademhaling van alles leert over je zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap. De O Wee! cursus bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de laatste les een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les is ook je eventuele  partner, een familielid of vriend(in) van harte welkom.

Contact

Meer weten over de zwangerschapscursus? Neem dan gerust contact met ons op.

Meld je aan

Agenda

Direct inschrijven? Dat kan via de agenda. Hier zie je ook alle data en locatie van de O Wee!

Bekijk de agenda