De O Wee! zwangerschapscursus

Samen voorbereiden op de bevalling is belangrijk. De O Wee! zwangerschapscursus voor jou en je partner, kan hier een belangrijke rol in spelen.

De O Wee! zwangerschapscursus leert je van alles over de zwangerschap en bevalling, hormonen, ontspanning en ademhaling, bekken & houdingen. Maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap worden niet vergeten. Je partner is van harte welkom om deel te nemen aan de cursus vanaf de derde les.

Wat kan mijn partner, naast een zwangerschapscursus, nog meer doen om zich voor te bereiden?

Het is een goede voorbereiding om samen met je partner te bespreken hoe jullie de bevalling voor je zien. Dat je weet welke keuzes er zijn als het gaat om waar je wilt bevallen bijvoorbeeld, welke eventuele pijnstilling je kunt nemen, waar de partner tijdens de bevalling mee kan ondersteunen, wie de navelstreng doorknipt etc. Een geboorteplan kan hierbij helpen. Hierin kun je al je wensen op een rijtje zetten. Ook kun je de eventuele vragen die je hebt van tevoren stellen aan je zorgverlener, bijvoorbeeld je verloskundige of gynaecoloog. Zij denken graag met je mee. Een zwangerschapscursus samen met je partner volgen, is altijd een goed idee! Zo weet je samen wat je kunt verwachten.

Hoe ziet de O Wee! zwangerschapscursus van mij en mijn partner eruit?

Tijdens de O Wee! zwangerschapscursus behandelt de cursusleider allerlei onderwerpen rondom de zwangerschap en het ouderschap op een interactieve manier. Dit gebeurt in zes lessen waarbij de partner vanaf de derde les welkom is. Het doel is dat jullie een beeld krijgen van hoe het normale verloop van een bevalling is en je samen goed voorbereid en klaar voor de bevalling bent.  De cursus behandelt daarnaast onderwerpen als het opstellen van een geboorteplan, pijnbestrijding, ademhaling, houdingen en ontspanning. De eerste vijf lessen van de zwangerschapscursus heb je voor je bevalling. De zesde en laatste les heb je een aantal weken nadat je bent bevallen.

 

Hoe is de O Wee! Zwangerschapscursus met partner ontwikkeld?

De O Wee! zwangerschapscursus bestaat al tien jaar. Geschoolde zwangerschapsdocenten begeleiden jullie tijdens de cursus. In 2023 hebben we de O Wee! zwangerschapscursus in een nieuw en fris jasje gestoken, waardoor deze weer helemaal up to date is en aansluit bij de tijd van nu en de wensen van jou als zwangere en je partner. Zo zorgen wij ervoor dat jullie als deelnemer van de O Wee cursus! goed voorbereid zijn op de bevalling en de tijd daarna. Daarmee is het een goede aanvulling op de kraamzorg.

Weten wanneer en waar de zwangerschapscursus voor jou en je partner gehouden wordt? Check dan de agenda voor alle data en locaties. Ook de kosten en eventuele vergoedingen van de cursus hebben we op deze website voor je op een rijtje gezet.