Pufcursus: de O Wee! zwangerschapscursus

Een goed begin is het halve werk: voorbereiden op je bevalling zorgt voor een betere ervaring. Niet alleen van de bevalling zelf, maar ook voor de tijd daarna. Om die reden hebben Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg de pufcursus O Wee! ontwikkeld. Deze cursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en op de tijd daarna, als je kindje er eenmaal is. Ben je op zoek naar een uitgebreide pufcursus voor jou waar ook je eventuele partner van harte welkom is?  Check dan eens of de O Wee! zwangerschapscursus wellicht iets voor jou is.

De O Wee! cursus is een complete cursus waarin van alles aan de orde komt over je zwangerschap, de rol van hormonen, bekken & houdingen, de bevalling en ademhaling & ontspanning. Maar ook onderwerpen als het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap passeren de revue. Wanneer je deelneemt aan de cursus, krijg je zes lessen, vijf tijdens de zwangerschap en de laatste een aantal weken na de bevalling. Vanaf de derde les mag ook je eventuele  partner of een familielid of vriend(in) aansluiten.

 

Hoe ziet de O Wee! pufcursus eruit?

De O Wee! pufcursus is een complete zwangerschapscursus als voorbereiding op wat komen gaat: de bevalling en de tijd daarna. Een zwangerschapscursus waarin je meer leert over de bevalling, de kraamtijd en het prille ouderschap. Je krijgt als aanstaande ouder(s) inzicht in verschillende onderwerpen rondom de komst van een kindje. Daarmee is het een mooie aanvulling op de kraamzorg. Een goede voorbereiding is het halve werk en het volgen van een pufcursus is dus altijd een goed idee! De O Wee! zwangerschapscursus bestaat al meer dan 10 jaar. Geschoolde zwangerschapsdocenten begeleiden de cursus. De O Wee! blijft meegaan met de tijd en de wensen van de zwangere vrouw en haar eventuele partner. Het team van docenten en deskundigen zoals verloskundigen, fysiotherapeuten en kraamverzorgenden, blijft zich bezighouden met de ontwikkeling van de cursus zodat deze voortdurend up to date blijft.

Waar kan ik de pufcursus volgen en wat kost het?

Je kunt de O Wee! zwangerschapscursus volgen op meerdere locaties in Groningen en Friesland. Een cursus heeft zes lessen, die je allemaal op dezelfde locatie volgt. De gehele cursus wordt gegeven door dezelfde zwangerschapsdocent.

In de agenda elders op deze website kun je zien waar en wanneer de cursus is.

De O Wee! zwangerschapscursus kost  € 150,-. Meer lezen over de kosten en vergoeding van de zwangerschapscursus? Check dan de de pagina kosten zwangerschapscursus.