Wat zijn de kosten van de zwangerschapscursus?

Een zwangerschapscursus volgen is een goede voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. Er zijn allerlei verschillende cursussen en de kosten van een zwangerschapscursus variëren ook.

Er is altijd wel een zwangerschapscursus die bij jou past. De kosten van onze O Wee! zwangerschapscursus zijn € 150,-.

Let op: vanaf januari 2024 worden de kosten voor de O Wee! zwangerschapscursus € 160,-.

Kan ik een vergoeding voor de kosten van de zwangerschapscursus krijgen?

Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering. De kosten van een zwangerschapscursus worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om precies te weten wat jouw zorgverzekeraar eventueel vergoed als het gaat om een zwangerschapscursus, raden we je aan om contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar en dit na te vragen. Of check de website van jouw zorgverzekeraar om de vergoedingen per aanvullend pakket te bekijken. Bij een zwangerschapscursus, zoals de O Wee! zwangerschapscursus, krijg je veel informatie over zwanger zijn en bevallen, je doet oefeningen, maar het is ook gezellig. Je komt in contact met andere stellen die een baby krijgen zodat je ervaringen kunt uitwisselen. Bij steeds meer cursussen is de partner ook welkom, zo ook bij onze O Wee! Zwangerschapscursus.

Hoe ziet de O Wee! zwangerschapscursus eruit?

Onze O Wee! zwangerschapscursus is een uitstekende voorbereiding op je bevalling en de tijd daarna. Tijdens de cursus gaan we het uitgebreid over de bevalling hebben, maar we geven ook info over en tips voor de laatste periode van je zwangerschap en je kraamtijd. De cursus bestaat uit zes lessen waarin onderwerpen zoals: de zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning, de kraamtijd en het ouderschap aan bod komen.

Wanneer begin ik met de O Wee! zwangerschapscursus?

We raden je aan rond week 27 van je zwangerschap met de O Wee! zwangerschapscursus te beginnen.

Meer weten over waar en wanneer O Wee! zwangerschapscursus plaatsvindt of wil je je direct inschrijven? Check dan de agenda elders op deze website.